free web hosting | website hosting | Business Hosting Services | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
EPI Home Page

Εσύ δεν είσαι πανί απλό με κάποιο χρώμα, είσαι ένα σύμβολο ιερό, του έθνους μας εικόνα."

 

Σχετικά με την ΕΠΗ
    Οδηγός χρήσης της ΕΠΗΕιδήσεις σχετικές με τους ΑναπληρωτέςΑρχείο των NewsLettersΑρχείο Ειδήσεων προηγ. μηνώνΥπηρεσίες για τα Μέλη της ΕΠΗ

Όροι Χρήσης της ΕΠΗ
    Αναζήτηση για :    

                                                  

Γενικά για τη λίστα

 

Η λίστα αλληλογραφίας "ΕΠΗ" είναι λίστα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυκλοφορίας όποιας νέας ειδησεογραφίας παράγεται σε όλους τους χώρους και τους αφορά, ανταλλαγής απόψεων που αφορούν τα της πρωτοβάθμιας, γενικά και ειδικά, αναζήτησης συναδέλφων-σχολείων για συνεργασία πάνω σε διαδικτυακά, υπολογιστικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά προγράμματα, projects, κ.ά.
   Είναι μια από τις υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν από την Εκπαιδευτική Πύλη «ΕΠΗ».

Μέλη της λίστας

   Στη λίστα αλληλογραφίας "ΕΠΗ" γίνονται δεκτοί για συμμετοχή εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι & ειδικότητες) αλλά και της δευτεροβάθμιας. Επίσης μπορούν να εγγραφούν και άλλα μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, που σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με την πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια και επιθυμούν να συνεισφέρουν στο παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο της λίστας. 

Ενέργειες μετά την εγγραφή σας

   Αφού διαβάσετε όλο το κείμενο - και συμφωνήσετε με όλα όσα περιέχονται σε αυτό, τότε θα προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, κάνοντας κλικ στο πλήκτρο "εγγραφή", στο τέλος της σελίδας.
    Στη συνέχεια, αφού αποστείλετε το email με τα στοιχεία σας σύντομα θα λάβετε απαντητικό μήνυμα που θα σας ενημερώνει για την αποδοχή κι ενεργοποίηση της εγγραφής σας. Μετά θα μπορείτε να στέλνετε ή να παραλαμβάνετε τα μηνύματα που διακινούνται στη λίστα.
    Η διεύθυνση της λίστας - όπου θα στέλνετε τα μηνύματά σας - είναι :

 

educationalist@topica.com

 Επικοινωνία

    Αν θέλετε κάποια διευκρίνιση στα πιο πάνω ή αν συναντήσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη διαδικασία εγγραφής στη βάση δεδομένων ή αργότερα κατά τη διαδικασία εισόδου σε αυτή, μη διστάσετε να μας στείλετε το ερώτημα ή την απορία σας.


Επεξεργασία στοιχείων

   Η λίστα αλληλογραφίας για την οποία εκδηλώνετε ενδιαφέρον για συμμετοχή, είναι λίστα εκπαιδευτικών κι όχι γενική. Σε λίστες αυτής της κατηγορίας επιβάλλεται η επώνυμη συμμετοχή. Μόνο έτσι παράγεται (κατά τη γνώμη μας) συγκεκριμένο κι ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο. Αναγκαία στοιχεία καταχώρησης, για να προχωρήσει η εγγραφή σας στη λίστα αλληλογραφίας, είναι το ονοματεπώνυμο, η ειδικότητα, η πόλη, το σχολείο όπου εργάζεστε ή η διοικητική θέση όπου είστε αποσπασμένος (-η) και το προσωπικό σας e-mail με το οποίο φυσικά εγγράφεστε και στη λίστα. Τα υπόλοιπα στοιχεία (e-mail σχολείου, ιστοσελίδα προσωπική και ιστοσελίδα σχολείου) συμπληρώνονται προαιρετικά κι αν υπάρχουν βέβαια.

 

Τα στοιχεία που καταχωρούνται στη λίστα αλληλογραφίας (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, σχολείο, προσωπικό e-mail, e-mail σχολείου, url προσωπικής ιστοσελίδας, url σχολικής ιστοσελίδας) είναι προσβάσιμα από τα άλλα μέλη της. Ο διαχειριστής της λίστας και υπεύθυνος αυτού του δικτυακού τόπου δεν συλλέγει ούτε προωθεί αυτά τα στοιχεία σε τρίτους. Τα στοιχεία καταχωρούνται στη δικτυακή βάση δεδομένων της "ΕΠΗ" από τα ίδια τα μέλη και μόνο για λόγους γνωριμίας των μελών της και βελτίωσης του έργου που παράγεται από συμμετοχή σε εκπαιδευτικές διαδικτυακές λίστες αλληλογραφίας. Τα καταχωρούμενα στοιχεία μπορούν να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν μόνο από το Διαχειριστή της λίστας αλληλογραφίας και της βάσης δεδομένων μετά από αίτηση/e-mail του ενδιαφερόμενου προς αυτόν. Διαγράφονται με την αποχώρηση του μέλους ή στην περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της λίστας. Μόνο ο Διαχειριστής της λίστας  μπορεί να τροποποιήσει ή να διαγράψει εγγραφές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κανόνες λειτουργίας της λίστας

 

Η συμμετοχή σας σας στη λίστα αλληλογραφίας εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης "ΕΠΗ", προϋποθέτει τον σεβασμό των διαχρονικών κανόνων συζήτησης των δημοκρατικών πολιτών και ιδιαίτερα της δεοντολογίας που διέπει τον εκπαιδευτικό.

Κάθε μέλος είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο του μηνύματός του.

Είναι χρήσιμο, όλα τα μέλη της λίστας να συμμετέχουν  στην παραγωγή των μηνυμάτων που  διακινούνται στη λίστα αλληλογραφίας και να μη περιορίζονται στο ρόλο του αναγνώστη-παρατηρητή. Mοιράζοντας κάποιο μέλος και στα άλλα μέλη το δικό του κομματάκι ενημέρωσης που έχει για κάποιο εκπαιδευτικό ζήτημα,  βοηθάει στη μεταφορά του σε όλους. Ταυτόχρονα δέχεται και το συμπλήρωμα της ενημέρωσης από τους άλλους. Έτσι το λίγο που βάζει ο καθένας, γίνεται πολύ  και μοιράζεται άφθονα σε όλα τα μέλη της λίστας, πλουτίζοντας την ενημέρωσή τους, ενισχύοντας τον προβληματισμό τους. Κάθε μέλος μπορεί να στέλνει στη λίστα ανακοινώσεις για εκπαιδευτικές δραστηριότητες της περιοχής του, ημερομηνίες, θεματολογία & πρακτικά συνεδρίων, ημερίδων κλπ εκπαιδευτικών συναντήσεων, υπηρεσιακές εγκυκλίους κι έγγραφα που έφτασαν στο σχολείο του ενώ σε κάποια απομακρυσμένα σχολεία ίσως όχι. Να θέτει  ερωτήματα ή να απαντά αν γνωρίζει - σε παρόμοια άλλων μελών, να καταθέτει τον εκπαιδευτικό προβληματισμό του...

Μέλος της λίστας που δεν θα δείξει δραστηριότητα για πάνω από τρεις μήνες, θα θεωρείται πως δεν έχει  βρει ενδιαφέρον σε αυτή κι έχει αποχωρήσει. Στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται όλα του τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων της λίστας καθώς και από τη βάση παραληπτών της αλληλογραφίας της και δεν θα του αποστέλλονται πλέον τα μηνύματα που παράγονται και διακινούνται μέσα στη λίστα.

Δε γίνονται δεκτά στη λίστα μηνύματα που περιέχουν διαφήμιση, έμμεση ή άμεση. Όσοι δεν είστε μέλη της λίστας και θέλετε να αποστείλετε διάφορα ενημερωτικά κείμενα σε αυτή, π.χ. για εκπαιδευτικές σας δραστηριότητες, εκπαιδευτικά σεμινάρια κι άλλες εκδηλώσεις, που νομίζετε πως μπορούν να ενδιαφέρουν τα μέλη της, μπορείτε να τα στέλνετε στo διαχειριστή της ΕΠΗ από την κύρια σελίδα ή να τα καταχωρείτε στη σελίδα μας από την Υποβολή Θεμάτων - Συνδέσμων.
    Μηνύματα που διακινούνται σε αυτή τη λίστα και ενέχουν ως ένα σημείο προσωπικό χαρακτήρα, ας μη προωθούνται  σε άλλες λίστες ή παραλήπτες αλληλογραφίας.

 Υπεύθυνοι για τη λειτουργία της λίστας αλληλογραφίας, στο τεχνικό της μέρος, είναι οι συντελεστές της δικτυακής εκπαιδευτικής πύλης "ΕΠΗ". Επιπρόσθετα και για τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας της, κατά την κρίση τους, μπορούν να απομακρύνουν από αυτήν συνδρομητές που δε βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της κι εμποδίζουν την παραγωγή έργου σε αυτήν. Εμπόδιο στη λειτουργία της λίστας μπορεί να είναι η μη παραλαβή μηνυμάτων κι επιστροφή τους στους αποστολείς. Η επαναλαμβανόμενη (αθέλητη) περίπτωση αποστολής μηνυμάτων που περιέχουν ιούς κι αδυναμία καθαρισμού του μολυσμένου υπολογιστή. Η επιθετική ή ειρωνική ή εριστική στάση (διαμέσου των μηνυμάτων του) προς άλλα μέλη της λίστας. Η προσωπικοποίηση σε διαφορές πολιτικών απόψεων. Η αποστολή μηνυμάτων όπου στο σώμα τους περιέχονται υποτιμητικοί-προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για κοινωνικές ομάδες. Η διακίνηση μηνυμάτων με links σε τόπους όπου υπάρχει πειρατικό λογισμικό και τα συναφή.

 Ο διαχειριστής της λίστας και της δικτυακής πύλης "ΕΠΗ" δεν εγγυάται τη συνεχή λειτουργία τους. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το δικτυακό αυτό τόπο μπορούν να ανασταλούν ή να διακοπούν χωρίς προειδοποίηση.

 
                                             ΕΓΓΡΑΦΗ